12 stk der er svære at komme udenom.
1 linse- eller muffinplade samt 12 papirbageforme (eller 24 papirbageforme)
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 glas blåbær (200 g, eller friske blåbær eller dybfrosne)
1 stort æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
8 spsk solsikkeolie
1 ½ dl kærnemælk (ell. almindelig mælk, yoghurt eller cremefraiche)
*
Sæt de 12 papirbageforme i fordybningerne i muffinpladen.
Hvis man ikke har nogen muffinplade, sættes 2 forme blot ind i hinanden og stilles på en bageplade.
Forvarm ovnen til 180° (varmluft: 160°).
Bland hvedemel og bagepulver. Kom blåbærrene i en sigte og lad dem dryppe godt af (drik saften eller gem den - den skal ikke bruges i opskriften) .
Pisk ægget i en røreskål.
Tilsæt sukker, vaniljesukker, olie og kærnemælk og rør det hele godt.
Bland hvedemel i lidt efter lidt og til sidst forsigtigt de afdryppede blåbær.
Fyld dejen i de 12 fordybninger, bag dem midt i ovnen 20-25 minutter.
Sluk for ovnen og lad de nybagte muffins hvile et øjeblik.
Tag dem så ud af formene.
Spis dem varme eller afkølet.
Server med vaniljesauce
kj pr. styk: 880
Vanillesauce:
½ l mælk røres med 1 tsk kartoffelmel i en gryde.
2 tsk vaniljesukker og korn fra en stang vanilje røres i blandingen.
I en kop piskes 2 æggeblommer (eller 1 helt æg) med 3 spsk sukker, og blandingen røres i mælken.
Så varmes den op og bringes næsten, men virkelig også kun næsten, i kog.
Smager godt varm eller kold - og ikke kun til Blåbærmuffins.