Der
er dækket op til et hyggeligt morgenbord med hjemmebagte kryddere - så må I
selv slås om, hvem der skal have "overen" og "underen".
Bollerne er bagt med en tredjedel groft mel, der både giver smag og ekstra
sprødhed, når de bliver ristet.
Nok
til 10 boller. Arbejdstid: 45-60 min. Hævetid: 1 time og 40 min. Bagetid: 15
min. Fryseegnede
#
Dej:
75
g smør
2 dl
mælk
50 g
gær
1 æg
2 tsk
salt
1 spsk
sukker
2 tsk
stødt kardemomme
150
g fuldkornshvedemel
300
g hvedemel
Pensling:
vand eller mælk
*
Smelt
smørret, og hæld det i en skål med kold mælk.
Smuldr
gæren ned i den lune blanding (maks. 37 °C), og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt
dejen blank og smidig, og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse det
tager 45-60 min.
Form
dejen til en kugle, og lad den hvile i 10 min.
Rul
den ud til en pølse, og del den i 10 lige store stykker.
Form
dejstykkerne til runde boller, og læg dem med god plads imellem på 2 bageplader
med bagepapir.
Lad
dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 30 min.
Pensl
bollerne med vand eller mælk, og bag dem i ca. 15 min. ved 200 °C varmluft.
Du
kan også bage en plade ad gangen ved 225 °C alm. ovnvarme.
Afkøl
bollerne på en rist.
TIPS:
Du kan erstatte fuldkornshvedemel med grahamsmel, rugmel eller speltmel eller
hvis du foretrækker hvidt brød: hvedemel.
TIPS:
Flæk bollerne og rist dem i ovnen 4-5 min. ved 250 °C eller på en brødrister.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin