Et anderledes tebrød, hurtigt bagt, saftigt og fiberrigt! Med
den herlige farve er brødet et dekorativt indslag på tebordet. Og så er det
sundt!
• Fedtstof og pålæg er helt overflødigt til dette brød.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25-30 min. 8 stk.
# Råvarer til Gulerods og rosinbrød
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk anis + 1 tsk fennikel
1 tsk salt
1- 3 spsk råsukker
2½ dl (1 stor) reven gulerod
1 dl rosiner
2½ dl kærnemælk
letmælk til pensling
½ tsk margarine til formen
*
Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Smør en teflonspringform, 20 cm i diameter, let med
margarine.
2 Bland mel, bagepulver, natron og krydderier og sigt det
ned i en skål eller foodprocessor.
Tilsæt sukker, den revne gulerod og rosinerne.
3 Bland kærnemælken i og kør til dejen lige har samlet sig,
ikke længere.
4 Vend dejen ud på et let melet bord og form den til en stor
bolle.
Læg dejbollen i formen og skær den i 8 stykker.
Pensl den med letmælk.
5 Bag i 25-30 min. til en prøvenål føles tør.
Lad brødet køle af på en rist, under et klæde hvis du ønsker
en blød skorpe, uden klæde, hvis brødet skal være sprødt.
Tips & råd
En bagepulverdej må ikke æltes for meget, men skal blandes
hurtigt og kun så meget at melet bindes sammen og dejen kan formes til en eller
flere boller.
Jo kortere man arbejder med dejen desto luftigere bliver
brødet.
Variation: Erstat de revne gulerødder med reven, lagret,
mager ost, rosinerne med solsikkekerner, eller græskarkerner og sukkeret med et
nip salt. Udelad anis og fennikel.
PR. STK.: Energi: Kcal 198 = kJ 828
Kulhydrat 42 g Protein 5 g Fedt 1 g (5%) Fibre 3 g