Logo

Gulerodsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Gulerodsboller

# Ingredienser til Gulerodsboller:
4 dl vand
25 g gær
100 g revne gulerødder
100 g havreklid
1 dl solsikkekerner
1 dl yoghurt
2 tsk salt
1 spsk olie
250 g fuldkornshvedemel
ca. 425 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
2-3 spsk sesamfrø
*

Udrør gæren i lunkent vand.
Kom gulerødder, havreklid, solsikkekerner, yoghurt, salt og olie i, og lad det stå i 15 min. Ælt fuldkornshvedemelet og hvedemelet i.
Lad dejen hæve ca. 1 time tildækket.
Form 15 flade boller, og lad dem efterhæve i 15 min.
Pensl bollerne med æg, drys med sesamfrø, og bag bollerne ved 200ºC i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.

Energi pr. stk: 950 kilojoule Energifordeling: Protein: 7 g - 13 % Kulhydrat: 40 g - 71 % Fedt:4g-16%..

Alternativ opskrift på Gulerodsboller:

# Ingredienser til Gulerodsboller:

4 dl revne gulerødder
500 g hvedemel

400 g grahamsmel

200 g rugmel

5 dl ymer

1 pk gær (50 g)
2 tsk salt

4 spsk olie

 

* Fremgangsmåde:

Gæren smuldres i en skål, og det øvrige tilsættes.

Dejen æltes (evt. kan ekstra mel tilsættes).

Dejen hæver under låg til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter).

Bollerne formes og efterhæver i ca. 10 minutter, pensles med mælk eller et sammenpisket æg.

Bages ved 200 °C i ca. 20 minutter.

 


 

 


 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.668 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her