Logo

Fiberbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiberbrød

 

2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Trække- og hævetid: 1 døgn. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.

 

#

½ liter kærnemælk

125 g hvedeklid (5 dl)

50 g gær

½ liter vand

3 spsk olie

1½ spsk salt

450 g sigtemel (7½ dl)

ca. 600 g hvedemel (10 dl)

*

1. Rør kærnemælk og hvedeklid sammen.

Lad det stå tildækket 1 døgn ved køkkentemperatur.

 

2. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.

Tilsæt klidblandingen, olie, salt og sigtemel.

 

3. Kom hvedemelet i og ælt dejen blank og smidig.

Stil den til hævning på et lunt sted i 45 min.

 

4. Ælt dejen let sammen og tilsæt evt. lidt mere mel, hvis det er nødvendigt.

Form to aflange brød og lad dem efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i 15-20 min.

 

5. Snit brødene med en skarp kniv, drys med mel og bag dem ved 200 °C i 35-40 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 526 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her