2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Trække- og hævetid: 1
døgn. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.
#
½ liter kærnemælk
125 g hvedeklid (5 dl)
50 g gær
½ liter vand
3 spsk olie
1½ spsk salt
450 g sigtemel (7½ dl)
ca. 600 g hvedemel (10 dl)
*
1. Rør kærnemælk og hvedeklid sammen.
Lad det stå tildækket 1 døgn ved køkkentemperatur.
2. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.
Tilsæt klidblandingen, olie, salt og sigtemel.
3. Kom hvedemelet i og ælt dejen blank og smidig.
Stil den til hævning på et lunt sted i 45 min.
4. Ælt dejen let sammen og tilsæt evt. lidt mere mel, hvis
det er nødvendigt.
Form to aflange brød og lad dem efterhæve på bageplade
beklædt med bagepapir i 15-20 min.
5. Snit brødene med en skarp kniv, drys med mel og bag dem
ved 200 °C i 35-40 min.