Rugsigtebrødet har en sprød og sej skorpe samt svampet
krumme. Et godt italiensk inspireret brød, som blandt andet passer godt til
fisk og tapas.
1 brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: ca. 2 timer.
Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet
Fordej:
50 g rugmel (knap 1 dl)
180 g sigtemel (3 dl)
6 dl koghedt vand
Dejen:
25 g gær
1 dl vand
1 spsk salt
1 spsk eddike
ca. 600 g sigtemel (10 dl)
*
1. Bland rugmel og sigtemel.
Hæld det koghede vand over og lad det stå tildækket til
næste dag.
2. Udrør gæren i 1 dl lunet vand.
Kom salt og eddike i sammen med fordejen.
Tilsæt sigtemelet og ælt dejen smidig.
Stil dejen til hævning på et lunt sted i 1½ time.
3. Form dejen til et brød som efterhæver på bagepladen belagt
med bagepapir i 20 min.
Bag det ved 200 °C i 45-50 min.