Kombinationen af Kahlua og appelsin er vidunderlig. Tænk, at en dejlig drink også fås som kage!
18 dekadente cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk appelsinekstrakt
Glasur:
225 g flormelis, sigtet
115 g usaltet smør
½ dl syrnet fløde
2 spsk Kahlua
1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur:
Pisk flormelis og smør sammen i en lille skål, til det er blødt og cremet.
Pisk syrnet fløde, Kahlua og appelsinskal i.
Smør glasuren på kagerne.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Kahluacupcakes med hvid chokolade
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g hvide chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen.
Kahluacupcakes med mørk chokolade
Følg basisopskriften.
Tilsæt 100 g mørke chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen.
Kahluacupcakes med rosiner og paranødder
Følg basisopskriften.
Tilsæt 50 g rosiner og 50 g hakkede paranødder, efter at dejen er rørt sammen.