Denne opskrift er tilegnet brownie-fan, uanset hvilken form de har!
12 cupcakes:
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
180 g mørk chokolade i små stykker
80 g smør ved stuetemperatur, skåret i små stykker
150 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljeessens
100 g hakkede valnødder
Valnødde-karamelglasur
90 g mørk chokolade i små stykker
200 g sukker
¾ dl mælk
3 spsk smør
1 spsk lys sirup
Pynt:
50 g hakkede valnødder (kan udelades) eller 12 halve valnøddekerner chokoladeknapper
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Kom chokolade, smør og sukker i en stor skål, og sæt den over en gryde med simrende vand, til det netop er smeltet, rør af og til - det tager kun nogle få minutter.
Det må ikke koge.
Tag skålen væk fra varmen, og rør æggene i et ad gangen.
Rør godt efter hvert æg, så alt bliver godt blandet.
Tilsæt vaniljeessensen og derpå de tørre ingredienser lidt efter lidt.
Når de er helt optaget, og dejen er glat, vender du valnødderne i.
C. Fordel dejen i 12 papirforme, og glat den ud med bagsiden af skeen.
Bag dem i 20-25 minutter.
De skal have en sprød skorpe ovenpå og være lidt klæge indeni.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem blive helt kolde, før du tager dem ud af formen.
Glasur: Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde.
Bring glasuren i kog, og lad den koge i 1 minut, mens du hele tiden rører.
Tag gryden væk fra varmen, og køl glasuren af (hæld den over i en skål og sæt den i koldt vand; så går det hurtigere).
Tilsæt vaniljeessens, og pisk i ca. 10 minutter, til glasuren er tyk og luftig, og farven er blevet lidt lysere.
Ønsker du hakkede valnødder i glasuren, så kom dem i nu.
Overtræk de kolde kager med glasuren, og pynt hver af dem med halve valnødder og en chokoladeknap i midten.