Bund:
2 tsk Bagepulver
200 g Blødt smør eller margarine
1 Skyllet citron reven skal
100 g Maizena
3 Æg
150 g Sukker
200 g Hvedemel
Top:
50 g Maizena (ca. 1 dl )
2 Æg
100 g Sukker
25 g Hvedemel (ca. 2 spsk )
2 spsk Vanillesukker
Fyld:
1 Frisk ananas (ca. 1 kg )
Start med at befri ananasen for skallen og den hårde kerne i midten, og skær frugtkødet i små stykker.
Bund:
Rør smørret godt med sukker og reven citronskal.
Bland hvedemel, Maizena og bagepulver sammen.
Rør 3 æg i smørret, vend melblandingen i lidt efter lidt.
Smør en lille bradepande med smør, glat dejen ud i bradepanden og fordel ananasstykkerne ovenpå.
Stil bradepanden på midterste rille i en 200°C varm ovn og bag bunden i ca. 25 minutter.
Top:
Del æggene, pisk æggehviderne stive.
Rør æggeblommerne med sukker og vaniljesukker, vend derefter hvedemel og Maizena i.
Vend de stiftpiskede æggehvider i.
Smør dejen ovenpå ananasbunden, og bag kagen endnu 15 minutter.
Server den lun, evt. drysset med sigtet flormelis.
Kagen er også velegnet til nedfrysning.
Husk at den skal være helt kold, inden den pakkes i frostpose.
Tips:
Hvis der ikke lige er frisk ananas at få i det lokale minimarked, kan en dåse ananasringe eller -stykker (gerne usødede) sikkert også bruges. Ananasen kan også erstattes med friske bær, rabarber, æbler eller pærer.