¼ liter mælk
1 tsk vaniljesukker
3 æg
50 g stødt melis
50 g rosa praliner
Sauce:
100 g stødt melis
2 spsk vand
4 dråber citronsaft
Varm mælk og vaniljesukker i 2 ½ minut ved 100%.
Slå æggene ud og skil hviderne og blommer.
Pisk blommerne med sukkeret til de er hvide.
Hæld derefter den varme mælk i, mendens de pisker hele tiden.
Sæt det i ovnen i 1 minut ved 100%, pisk og sæt det tilbage i endnu 1 minut ved 100%.
Hæld straks i et serveringsfad.
Hvis cremen klumper, kan den blendes i en food-processor
Pralinerne knuses til pulver.
Lav en sauce af sukker, vand og citronsaft, der blendes i et måleglas og sættes i ovnen i 2 minutter ved 100%.
Smør en soufleform og kom de piskede hvider heri
Sæt formen i køleskabet.
Tag ”øen” ud af formen.
For at undgå, at den knækker, kan man først lade den glide over på en tallerken og derfra ned i cremen.
Server kold, pyntet med praliner.
Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%