Det er sjovt at bage. Her har vi sat ekstra krydderi på bagværket.
Disse spiraler er smagt til med franske krydderurter - Hjemmebagt • Mel er
vitamin- og mineralrigt • Grahamsmel er ekstra rigt på kostfibre.
Forberedelse 20 min. + hævning. Tilberedning 15-20 min. 20
stk.
# Råvarer til Franske spiraler
50 g gær
2 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk provencalske krydderurter
1 l hvedemel
ca. 4 dl grahamsmel
smeltet smør eller margarine til pensling
* Fremgangsmåde:
1 Varm 5 dl vand til 37 °C og opløs gæren i lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet sammen med olie, salt og
krydderurter.
2 Rør hvedemelet og det meste af grahamsmelet i.
Ælt dejen glat og smidig.
3 Lad dejen hæve under et klæde i 30 min.
4 Ælt dejen igennem i skålen og vend den ud på et melet
bord.
Form dejen til en lang rulle og del den i 20 lige store
stykker.
5 Tril stykkerne til fingertykke stænger.
Fold dem sammen og sno dejen en omgang i enderne.
Læg spiralerne på en plade med bagepapir.
Lad dem hæve under et klæde ca. 20 min.
Varm imens ovnen til 225 °C.
6 Pensl spiralerne med lidt smeltet fedtstof og drys derpå
med grahamsmel.
Bag midt i ovnen i 15-20 min.
Lad dem køle af under et klæde på en rist.
Spiralerne holder sig i fryseren op til 3 mdr.
Tips & råd
Variation: Brødene bliver blanke og gyldne hvis de pensles
med sammenpisket æg i stedet for smeltet fedtstof.
Det er vigtigt at du venter med at pensle spiralerne til de
er hævet færdige.
Tryk ikke for hårdt med penslen.
Lav forskellige former af dejen.
Prøv at lave forskellige snoede former - det er kun din
fantasi, som giver resultater!
PR. STK.: Energi: Kcal 158 = kJ 667
Kulhydrat 28 g Protein 5 g Fedt 3 g (17%) Fibre 3 g