1 appelsin
75 g sukker
1 dl olie
2 spsk cognac eller portvin
300 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
25 g pomeransskal i små terninger
Overtræk:
½ citron
100 g flydende honning
50 g sukker
1 lille stang hel kanel
Pynt: Nøddeflager og stødt kanel
Vask appelsinen, riv skallen fint og pres saften.
Kom det i en skål sammen med sukker, olie, hvedemel, bagepulver og pomeransskal. Rør dejen, til den er ensartet.
Form den bløde dej til aflange kugler med let melede hænder.
Sæt dem på plade og bag kagerne cirka 30 minutter ved 150ºC.
Afkøl kagerne på en bagerist.
Overtræk: Pres citronen og bland alle ingredienserne i en gryde.
Tilsæt ½ dl vand og bring det i kog.
Lad det koge svagt under låg cirka 10 minutter, til det er jævnt.
Tag kanelstangen op.
Dyp kagerne i overtrækket, pynt med lidt kanel og nødder, og lad glasuren blive kold.