Logo

Græske saltboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

700 g hvedemel
300 g A-38
50 g gær
½ tsk salt
20 g fiber
5 dl vand

Pensling:
sammenpisket æg

Pynt:
groft hvedemel
salt

Fiber piskes i vandet og hæver op.
Gæren udrøres i A-38, salt tilsættes.
Fibermassen blandes med A-38 massen under kraftig omrøring.
Melet tilsættes og æltes.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem, så dejen bliver blød og smidig.
Læg dejen tilbage i skålen. Dæk den til med et klæde og lad den hæve et lunt sted i 30 min.
Tænd ovnen og indstil den på 200°C.
Ælt dejen igennem igen og form den til boller.
Lad den efterhæve ca. 30 minutter på bagepladen. Bollerne pensles med æg og drysses med hvedemel og salt.
Bages ved 200°C i ca. 20 minutter

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.020 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her