2 ¼ kopper hvedemel
1 ¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
½ kop smør (blødgjort)
1 kop strøsukker
2 spsk cognac (eller mælk?)
2 æg
1 tsk vanilje
1 æggeblomme pisket med 1 spsk mælk til glasur/pensling
3 spsk sesamfrø
Forvarm ovnen til 190ºC.
Pisk smør og sukker sammen indtil det er lyst og luftigt.
Vend æg, cognac og vanilje i og bland grundigt.
Vend hvedemel, bagepulver og salt i, bland grundigt efter hver tilsætning af
ingrediens.
Form med runde teskeer, brug håndfladerne til at rulle hver enkelt frem og tilbage på en let melet overflade indtil du har en ca. 15 cm lang pølse.
Sæt enderne sammen og for en hårnåls figur, drej/sno forsigtigt 2-3 gange. Pres enderne forsigtigt sammen.
Sæt på en smurt bageplade med ca. 2,5 cm imellem, pensl med ægge/mælk glasuren og strø sesamfrø udover.
Bag 10-13 minutter eller indtil de er gyldenbrune.
Køl af på riste.
Opbevares lufttæt ved stuetemperatur i 2 uger. Eller frys ned for længere opbevaring.