250 g hvedemel
175 g smør
100 g flormelis
1 æggeblomme
Fyld:
50 g snittede mandler
75 g smør
100 g flormelis
1 æggeblomme
2 skrællede og finhakkede æbler
Det hele røres sammen til en ensartet masse
Pynt:
10 g snittede mandler
Alle ingredienser æltes grundigt sammen til en ensartet dej.
Fedtstof skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.
Dejen deles op i ⅔ til bund og ⅓ til låg.
Det største dejstykke rulles cirkelrundt ud til en størrelse, hvormed sider og bund på en almindelig lakageform kan fodres.
Fyldet fordeles jævnt over bunden, og de finthakkede æbler lægges herpå.
Resten af dejen rulles ud til låget, der lægges over fyldet og trykkes sammen langs formens kant, så låg og bund danner et hele omkring fyldet.
Pensles med æg og drysses med de snittede mandler.
Bages i forvarmet ovn på nederste rille ved 200°C i ca 25 min.
Tages ikke ud af formen, før kagen er afkølet.