1 dl tørrede abrikoser
½ pakke gær 25 g
2 dl vand
1 ½ dl kold grød
2 dl groft rugmel
6 dl hvedemel
1 dl rosiner
½ spsk salt
yoghurt til pensling
Hak abrikoserne.
Smuldr gæren i en skål.
Varm vandet til fingervarme og hæld det over gæren.
Rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt grød, rugmel, hvedemel, rosiner og salt og bland godt.
Ælt dejen på et melet bord, ca. 5 minutter.
Tilsæt evt. mere hvedemel, dejen skal være smidig.
Drys hvedemel i en skål, kom dejen i og lad den hæve tildækket i ca. 30
minutter.
Tag dejen op, rul den ud og form den til 1 brød eller flere boller.
Læg brødet på en plade og lad det hæve under klæde i yderligere 30
minutter.
Pensl brødet med yoghurt og bag det ved 200°C i ca. 25 minutter.
Lad brødet køle på en rist.
Tips: Varier smagen på brødet ved at anvende forskellig slags grød.