Dej:
1 dl lunkent vand
50 g gær
1 dl fløde
2 ½ spsk sukker
125 g blødgjort smør eller margarine
350 g hvedemel
Fyld:
3 dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk Maizenamel
Flødeskum:
½ l. piskefløde
Pynt:
150 g flormelis
2 spsk kakao
3 spsk vand
I en skål kommes det lunkne vand og gæren smuldres i.
Rør rundt til gæren er helt opløst.
Tilsæt fløden, sukker og det blødgjorte smør (smørret bliver blødgjort ved at tage pakken ud af køleskabet og sætte den et lunt sted ca. en time før brug).
Rør rundt.
Tilsæt hvedemel og ælt dejen til den er glat – endelig ikke for fast.
Stil dejen til hævning i ½ time med et viskestykke henover.
Imens kommes alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og røres godt rundt, mens det bliver opvarmet.
Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og husk at røre godt rundt hele tiden.
Tag gryden af varmen og lad det køle af.
Så deles dejen i to.
Hvert stykke rulles ud til en stor firkant som deles i 12-15 lige store firkanter.
På midten af hver firkant lægges derefter en lille spsk creme, hvorefter hjørnerne klemmes sammen over fyldet, og en bolle formes.
Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C i 10-15 minutter.
Tag bollerne ud og køl dem af på en bagerist, inden de pyntes med glasur, som røres sammen af flormelis, kakao og vand.
Inden fastelavnsbollerne serveres, piskes piskefløden til flødeskum.
Skær et snit i siden af bollerne og fyld derefter flødeskum i.
(Opskriftens navn er med vilje stavet fasterlavn, sorry)