Det er ingen kunst at
bage godt brød med denne lækre opskrift på grovboller, der kan spises både som
almindelige boller og som burgerboller.
Denne opskrift er på
grove burgerboller med lækkert salt fyld på toppen. Et hit fra 'Den store
bagedyst'.
Tilberedningstid:2
timer. 16 boller.
# Ingredienser
100 g gær
10 dl vand
5 tsk sukker
2 tsk salt
4 æg
1 dl olie
300 g groft rugmel
200 g havregryn
1000-1100 g hvedemel
Topping:
30 ml tørgær
240 ml varmt vand
30 ml sukker
30 ml olie
2,5 ml salt
360 ml rismel
* Tilberedning
Opløs først gæren og
derefter sukkeret i lunt vand.
Rugmel og havregryn
tilsættes og så ælter du dejen grundigt - enten med hænderne eller i din
røremaskine.
Når du har æltet
dejen, tilsætter du æg, olie, hvedemel og til sidst salt.
Lad dejen hæve i 45-60
min.
Form 16 boller ud af
dejen og tryk dem lidt flade.
Lad gerne dejen hæve
igen i op til 30 min.
Pisk alle
ingredienserne til toppingen sammen - tørgær, varmt vand, sukker, olie, salt og
rismel.
Lad det stå i 15 min.,
og fordel derefter toppingen på bollerne.
Lad dem hvile i 20
min.
Bag bollerne i 12 min
ved 210 °C.
Se alle opskrifter for børnekokke