En lidt anderledes variation over temaet fastelavsboller
100 g margarine
1 dl mælk
¾ pk gær
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
ca. 250 g hvedemel
Remonce:
50 g smør
50 g sukker
½ spsk hvedemel
Fyld:
1 æg
1 spsk Maizena
2 spsk sukker
2 ½ dl mælk
2 tsk vanilje
Pynt:
Glasur af flormelis, kakaopulver og varmt vand
Remonce:
smør(der skal helst være lidt blød) blandes sammen med sukker og hvedemel.
Kagecreme:
Æg, Maizena, sukker og mælk blandes sammen i en gryde, opvarmes 3-4 min (piskes under opvarmning) og smages til med vanilje.
Smørret smeltes, gæren kommes i det fingervarme smør.
Sukker, salt og halvdelen af melet røres i. Tilsæt hvedemel til dejen ikke klistrer mere. Den skal nu have tildækket i 15 min.
Rul dejen ud til en firkant (ca., 30 x 30) Firkanten deles i 16 lige store dele.
På hvert dejstykke lægges 1 tsk Remonce, dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på en bageplade, med lukningen nedad og trykkes let flade.
Hæver 15 min.. tryk derefter et hul ned i hver bolle med tommelfingeren og heri fyldes 1 tsk kagecreme.
De pensles med æg.
Kommes i oven ved 175ºC i ca. 20 min Når de er kølet af, pyntes de med glasur.