Logo

Cranks - grahamsboller med sesam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 dl vand
25 g gær
2 spsk olie
1 dl hvedeklid
9 dl grahamsmel
4 dl hvedemel
1 tsk salt
yoghurt
½ dl sesamfrø
 
Lun vandet, til det er knap hånd­varmt
Smuldr gæren i dejfadet.
Hæld lidt af vandet ved og rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt resten af vandet samt olie, klid og grahamsmel.
Ælt dejen smidig. Lad den hæve 1-2 timer.
Ælt dejen og tilsæt størstedelen af hvedemelet og saltet.
Lad dejen hvile 30 min.
Ælt den på bagebordet.
Form den til små, glatte, ovale boller.
Sæt dem på en bageplade dækket med bagepapir. Hæver til knap dobbelt størrelse eller i ca. 30 mm.
Pensles med yoghurt og drysses rigeligt med sesamfrø.
Bag bollerne midt i ovnen ved 225ºC i ca. 12 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her