200 g hvedemel
200 g koldt smør
1 knsp. salt
2-3 spsk mælk
150 g mørk chokolade
180 g marcipan
90 g sukker
1 stortæg
1 dl piskefløde
400 g rabarber
Pynt:
50 g grofthakkede mandler
flormelis
Sigt hvedemel og salt i en skål og gnid med fingrene smørret ud i melet, som til en småkagedej.
Tilsæt mælk og ælt hurtigt dejen til den er ensartet.
Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskab i mindst 30 minutter.
Tag dejen ud af køleskabet ca. en halv time inden den skal rulles ud.
Rul dejen ud på et melet bord og kom den i en tærteform.
Prik bunden med en gaffel og stil formen koldt, indtil den skal bruges.
Tag dejen ud af køleskabet ca. en halv time inden den skal rulles ud.
Rul dejen ud på et melet bord og kom den i en tærteform.
Prik bunden med en gaffel og stil formen koldt.
Forvarm ovnen til 190°C. Rens rabarberne og skær dem i 2 cm lange stykker.
Bland marcipan, sukker og æg godt sammen og pisk det ensartet.
Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad.
Hæld den i marcipanblandingen og rør det sammen.
Spæd til med piskefløde til massen er lind.
Dæk tærtebunden med lidt af massen.
Fordel rabarberne herpå og slut af med resten af marcipanmassen.
Anbring tærten i ovnen og bag den i ca. 40 minutter.
Tag tærten ud af ovnen efter de første 30 minutter og drys med de hakkede mandler og flormelis.
Stil tærten ind igen og lad sukkeret karamellisere.
Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af.