Dej:
3 dl hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk vanullesukker
100 g smør eller margarine
2 æggeblommer
evt. 1-2 spsk vand
Fyld:
400 g rabarber i tynde skiver
2 dl sukker
1 spsk majsstivelse eller kartoffelmel
Marengs:
2 æggehvider
¾ dl sukker
ca. ¼ dl mandelflager
Kom hvedemel, sukker, vaniljesukker og margarine i en foodprocessor.
Findel med kniven.
Saml dejen med æggeblommer og evt. vand.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform hermed.
Prik tærtebunden med en gaffel.
Forbag tærtebunden 20 min. ved 175°C.
Fordel fyldet over bunden og kom marengs og mandelflager over.
Bag yderligere 10 min. ved 175°C.
Tips: Fyldet kan varieres alt sæsonens frugt, prøv fx. med hindbær, brombær eller stikkelsbær.