1 bdt tynde vinrabarber
150 g sukker
3 dl vand
1 stang vanilje
50 g mandler
Låg:
100 g smør
100 g hvedemel
75 g groftreven marcipan
75 g sukker
50 g grofthakkede mandler
Snit de skyllede rabarberstilke i 2 cm lange stykker.
Kom dem i et ovnfast fad.
Flæk vaniljen og skrab kornene ud. Bland dem med sukkeret og drys det over rabarberne.
Sæt fadet i ovnen ved 160° C i ca. 25 min. eller til rabarberne er møre.
(Rabarberne kan evt. også mørne i mikroovnen, så skal man udelade vandet. De skal ca. have 5-7 min. ved højeste effekt).
Mens rabarberne mørner - tilberedes et marcipanlåg.
Findel smørret i melet.
Bland marcipanen i sammen med sukker og mandler.
Ælt sammen og rul ud til et dejlåg .
Dæk rabarberne med låget.
Bag ved 200° C i 20-30 min.
Serveres med flødeskum eller is.