Logo

Frokostboller 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca.30 stk

100 g smør eller margarine
200 g sirup
75 gær
7 dl mælk
700 g rugmel
ca 700 g hvedemel
1 tsk st. anis
æg til pensling

Smelt fedtstof og sirup, men lad det ikke blive for varmt.
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Hæld den håndvarme sirupsblanding i mælken og bland rugmel og anis i.
Rør dejen godt og tilsæt halvdelen af hvedemelet. Kom derefter hvedemel i til dejen er lind og glat. Sæt dejen til hævning på et lunt sted ca. 30 min.
Ælt dejen igennem, del den i ca. 30 stykker, der formes til runde, glatte boller.
Klap dem lidt flade og stik en melet finger ned i hver bolle så der bliver hul.
Efterhæv bollerne på plade i ca. 15 min.
Pensles med æg og bages ved 225° i ca. 15 min.
Frokostboller eller lauper, som de også kaldes er store hvederugboller, der spises med smør til en kop kaffe eller te. Velegnede til frysning.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her