3 kg okseben og afpuds
600 g blandede grønsager(fx. gulerod, knoldselleri, persillerod, pastinak og løg)
1 spsk tomatpuré
2 spsk hvedemel
2 laurbærblade
8 peberkorn
1 nellike
2 dl rødvin
6 stilke timian
½ hvidløg
persille-stilke
olivenolie
Benene og afpuds lægges i en bradepande. De drysses med melet, og tomatpureen kommes over.
Bradepanden sættes i ovnen, og benene brunes her kraftigt ved 250 C i ca. 20 min.
Grøntsagerne skylles, renses og skæres i grove stykker. Herefter brunes de i hed olie i en gryde, der skal være så stor, at der også er plads til benene.
Gryden simrer nu ved svag varme - uden låg - de næste 12-14 timer. De første 10 timer går man ud i
køkkenenet ca. en gang i timen og hælder mere vand i gryden, så indholdet hele tiden er næsten dækket.
Suppen skummes med en hulske af og til.
Efter ca. 12 timer passeres indholdet gennem en si, så alle urenheder sies fra, og suppen koges yderligere ind, til der er ca. 2 liter kraftig fond tilbage i gryden.
Lad fonden køle af i knap 1 time, hæld så den endnu varme fond på isternings-poser og frys dem ned.