Verdure gratinate
2 zucchinier
2 løg
1 rød peber
2 tomater
Drys af rasp:
1 fed hvidløg
2 saltede ansjoser
5-6 kapers
rasp
oregano
salt
et par spsk olivenolie
Grøntsager i skiver gratinerede i ovnen er hurtigt at lave og en god forret eller godt tilbehør til et ostebord. De kan både spises lune eller kolde.
Dæk en bageplade med bagepapir. Skær zucchinierne i skiver diagonalt.
Pil løget og skær det i fire skiver, så flade som muligt. Skær peberen i otte stykker og fjern frøstokken. Del tomaterne og skrab kernerne ud.
Pil hvidløget og pres det, eller hak det sammen med kernerne og saften fra tomaterne, ansjoser, kapers og oregano og bland det med raspen. Rør lidt olivenolie i og smag til med salt. Eller blend det sammen.
Kom en skefuld på hvert stykke grønsag. Dryp lidt ekstra olivenolie over og sæt pladen i en forvarmet ovn ved 150-160º og bag grønsagerne i ca. 30 minutter, eller til de er møre.
--