2 kyllinger á 1200-1300 g
Karry salt og peber efter smag
75 g smør
Sauce:
Kråse, hjerte og lever fra kyllingerne
50 g smør
1 tsk karry
1 ½ dl tør portvin
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 18%
Skyl og tør kyllingerne og del dem i halve.
Krydr dem med karry, salt og peber og læg dem i ovnfast fad.
Fordel smørret over dem.
Stil kyllingerne i ovnen ved 230ºC i 50-60 min, til de er gennemstegte.
Hak kyllingeindmaden fint.
Svits karryen i gyldent smør i en gryde.
Tilsæt den hakkede indmad, og lad den svitse med.
Hæld portvin ved, og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt fløde og cremefraiche og lad saucen småkoge, til den jævner.
Smag til med salt og peber.
Servér kyllingen med saucen, løse ris og godt brød.