Logo

Bourbonflamberet andebryst med rødkål og ristet spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og søde kartofler

Hvis du vil have et flot og komplet måltid til dine gæster så prøv denne lækre ret med andebryst, rødkålssalat, ristet spinat og søde kartofler. Server gerne med et godt glas vin.

2 stk berberi andebryster
1 pose pillekartofler
1 frisk rødkålshoved
1 pose frisk eller frossen hel spinat
1 ½ dl cremefraiche 38 %
1 ½ dl piskefløde
300 g blandede frosne bær
½ dl eddike
10 spsk Melis
1 ½ bourbon whisky
lidt sauceekulør
rapsolie
evt. lidt smør til stegning
havsalt
peberkværn

*

Sødkogte kartofler: Kartofler skrubbes grundigt i koldt vand og skæres i ca. 5 mm. tykke skiver. Skiverne kommes i en gryde tilsat 1 dl vand, 1 dl bourbon whisky og 6-7 spsk melis. Kartoffelskiverne koges møre under låg.

Flamberede andebryster:
Andebrysterne ridses på skindsiden med en skarp kniv i et ensartet diagonalt mønster. Herefter brunes de på begge sider i rapsolie evt. tilsat en lille klat smør. Husk at krydre med havsalt og peberkværn på undersiden. På oversiden krydres kun med salt – det bliver pænest. Andebrysterne steger videre på panden i 3-4 minutter på hver side. Dernæst flamberes de i ca. ½ dl bourbon. Når flamberingen er overstået, tages panden af blusset. Andebrysterne lægges i et ovnfast fad eller en lille bradepande og stilles i ovnen ved 200ºC. Her skal de stå i yderligere 7-10 minutter.

Panden sættes igen på blusset og nu tilsættes et bæger 38 % cremefraiche. Cremefraiche røres ud og piskefløden tilsættes. Juster evt. farven med lidt sauceekulør. Saucen varmes igennem og smages evt. yderligere til med havsalt og friskkværnet peber, hvorefter den tages af blusset.

Rødkål med blandede bær:
Ca. ¼ del af rødkålshovedet skæret i fine strimler – max. 10 cm. lange. Rødkålen varmes i lidt olie på en pande. Når kålen begynder at blive ensartet blank tilsættes ca. ½ dl eddike og 3 spsk melis lidt havsalt og friskkværnet peber. Blandingen koger til rødkålen begynder at mørne – det tager ca. 5-7 minutter.

Herefter tilsættes de 300 g blandede bær, der blandes i rødkålen med lidt forsigtighed, så bærrene ikke går alt for meget i stykker. Blandingen koger endnu et par minutter.

Ristet spinat:
En pande med rapsolie evt. tilsat lidt smør sættes på komfuret. Når fedtstoffet er stegeklart ristes spinaten ved relativ stærk varme. Spinaten krydres med havsalt og friskkværnet peber.

Anretning:
Hæld lidt sauce ud på en spisetallerken, så bunden lige er dækket. Herpå lægges ca. en spsk fuld ristet spinat, der flades lidt ud. Ovenpå spinaten lægges nogle skiver af de sødkogte kartofler. 1-2 spsk rødkål lægges ved siden af. Andebrystet skæres i tynde skiver og lægges på tallerknen. Resten af kartoflerne, rødkålen, saucen og spinaten anrettes i skåle ved siden af.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her