4 personer
4 tykke skiver kogt skinke fra York
2 skalotteløg
3 spsk hvidvinseddike
3 spsk hvidvin
40 g usaltet smør
2 ½ dl cremefraiche 38%
8 enebær
nogle kviste estragon
fint salt
Skalotteløgene pilles og hakkes. Smelt 15 g smør i en lille kasserolle, tilsæt skalotteløgene og svits dem under omrøring, til de er gennemsigtige. Hæld vineddike ved og rør det sammen med en træske; hæld hvidvin ved og fortsæt kogningen under omrøring, til konsistensen er sirupsagtig. Tilsæt de knuste enebær. Tilsæt cremefraiche og lad saucen koge ind nogle minutter, så den jævner en smule. Smag saucen til med salt og peber, og hold den varm.
Resten af smørret varmes på en stor pande; læg skinkeskiverne på og rist dem på den ene side. Når de er gyldne, lægges de på et fad, og saucen fordeles over dem. Drys nogle blade estragon over og server.