Logo

Svinekød med citrongræs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 fed hvidløg hakket
2 skalotteløg hakket (eller et lille løg)
3 spsk hakket citrongræs
1 spsk sukker
1 spsk fiskesauce
salt og peber
350 gram svinemørbrad skåret i tynde skiver
2-3 spsk olie
2 - 3 stilke bladselleri skåret i tynde skiver
125 gram strå-svampe skåret midt over på langs (kan købes på dåse)
4 små friske røde chilier befriet for kerner og hakket fint
2 forårsløg fintsnittet
1 spsk soyasauce
½ dl bouillon
2 tsk Maizenamel
korianderkviste til pynt
 
Stød hvidløg, løg og citrongræs til en pasta i en morter.
Kom massen i en skål og rør den med sukker, fiskesauce samt salt og peber.
Bland det grundigt og kom så mørbradskiverne i og vend dem rundt, så de bliver dækket af blandingen.
Lad dem marinere i ca. 30 minutter.
Varm olien i en wok eller på en stegepande og lynsteg mørbradskiverne i 2 minutter.
Tilsæt bladselleri, svampe, chilier, forårsløg og soyasauce - lynsteg i yderligere 2-3 minutter.
Skyl marineringsskålen med bouillon, hæld det i wokken og bring det i kog. Rør Maizenaen ud i lidt vand og jævn saucen med den.
Pynt retten med korianderkviste og server den straks med en portion varme ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her