12 personer
Dagen før:
½ liter rødvin, fx Cotes du Rhone
125 g rørsukker (ca. 11/4 dl)
1 stykke citronskal
1 stjerneanis
5OO g tørrede figner
Yoghurtcreme:
½ liter yoghurt naturel
2 tsk rørsukker
Tilbehør: 24 søde fillokiks
Dagen før: Bring alle ingredienserne i kog i en gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i en skål. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
Yoghurtcreme: Sæt 2 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel yoghurten i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1 time. Kom den afdryppede yoghurt i en skål og rør sukkeret i. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
Lad imens fignerne dryppe af i en sigte over en lille gryde. Kog lagen ind ved kraftig varme til der er ca. 11/4 dl rødvinssirup.
Ved serveringen: Anret de rødvinskogte figner, yoghurt og fillokiks på tallerkener. Pynt hver tallerken med lun rødvinssirup og server straks.
-