Logo

Skinke-og kartoffelkroketter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinke-og kartoffelkroketter

 

Kroketter er en anden og spændende måde at lave kartofler på. De bliver dejlig sprøde, og er skønt tilbehør til aftensmaden. Klik her og se opskriften.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 15 min.

#

500 g fast kartoffelmos

2 æg

1-2 spsk smør

150-200 g kogt skinke

2 spsk hvedemel

2 spsk rasp

olie til friturekogning

*

1. Kartoffelmosen skal helst tilberedes af nykogte kartofler, men pulver kan dog anvendes.

2. Rør den let afkølede mos med 1 helt æg og 1 æggeblomme.

Tilsæt 1-2 spsk smør.

3. Hak skinken fint og rør den i mosen.

Bred mosen ud i et tykt lag på et spækkebræt og lad den blive helt kold (fx i køleskab).

4. Skær den kolde mos i aflange stykker, som trilles til runde kroketter.

Vend dem i mel, i pisket æggehvide og til sidst i rasp.

5. Kog kroketterne i en gryde med varm olie.

Vend dem med en hulske og tag dem op, når de er lysebrune.

Læg kroketterne på fedtsugende papir, efterhånden som de bliver færdige.

Kroketterne serveres med en grøn salat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.278 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her