Logo

Varme hveder i mikroovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Varme hveder i mikroovn


Varme hveder ristes og spises lune med smør aftenen før Store Bededag. Find den lækre opskrift her. Ifølge gammel tradition skal vi torsdag aften efter en gåtur på Voldene hjem at spise varme hveder. Lav rigelig så der også er til weekenden og ...


#

500 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk salt
100 g smør
25 g gær
3 dl lunkent vand
*


Bland hvedemel med sukker og salt i en glasskål.
Skær smørret i mindre stykker og findel det i blandingen.
Rør gæren glat med halvdelen af vandet.
Kom resten af vandet i og hæld det i skålen.
Rør dejen sammen.
Ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig.
Hæv dejen i mikroovnen
Stil dejen i ovnen.
Mikrobølg ved 1000 Watt i 20 sekunder.

Del dejen i 12 stykker, og tril til boller.
Sæt bollerne tæt sammen i en lille bradepande (22x31 cm) foret med bagepapir.
Det er vigtigt, at bollerne ligger tæt, så de får den firkantet facon.
Stil bradepanden på den høje rist i ovnen.
Efterhæv brødet i 10 min.
Bag hvederne på 200 ºC varmluft i 30 min
Afkøles på rist.
Efter afkøling skæres hvederne igennem og ristes med den overskårne side opad ved varmluft+grill i ca. 10 min. - til de er gyldne og sprøde.


Se flere dejlig opskrifter på varme hveder:

Varme hveder

Varme hveder i flere variationer

Varme hveder i mikroovn

Varme hveder Sørens

Hveder, Bagermester Froms opskrift

Hvedeknopper - hveder

Grove hveder

Klassiske hvedeknopper



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her