200 g kikærter (udblødes 12 timer i koldt vond)
400 g gulerødder
1 tsk stødt spidskommen
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
2 fed hvidløg
1 spsk tahin (sesampasta)
¾ liter grønsagsbouillon/vand
Evt. olie og karry til ristning
Salt, peber
Kog de udblødte kikærter i frisk vand i 1 time.
Tag ærterne op og gem kogevandet.
Skær gulerødderne i store stykker og hak hvidløget groft.
Kog gulerødder og hvidløg i ¾ l. kikærtevand og ¾ l. bouillon/vand, til gulerødderne er møre.
Tilsæt halvdelen af de kogte kikærter og gem resten til drys.
Pisk spidskommen og reven citronskal i suppen.
Kog op endnu engang, tilsæt tahin og stik stavblenderen i.
Smag til med citronsaft og evt. extra hvidløg.
Kikærtedrys: Rist evt. kikærterne i ovnen med lidt olie og karry og drys dem over suppen ved servering.