Suppe:
500 g forskellige friske svampe (efter torvets udbud)
½ dl hvidvin
2 spsk soya
1 spsk balsamico
1 fed hvidløg
2 stk enebær
1 l. vand
3 dl piskefløde
persille
citronsaft
Låg:
250 g butterdej
1 tsk knust enebær
Suppe:
Svampene børstes rene og de store svampe skæres igennem, svampene
ristes let på panden.
Hvidvin , soya og balsamico tilsættes og koges lidt ind, herefter tilsættes vand, fløde, hvidløg, citronsaft og persille som koges med og konsistensen justeres med jævning efter behag.
Retten smages til med salt og peber.
Når suppen er færdig, hældes den i suppekopper.
Låg:
Den færdigkøbte butterdej rulles ud og drysses med lidt enebær.
Passende stykker dej lægges over hver kop således at butterdejen
dækker halvt ned på koppen.
Koppen med suppe og butterdej bages ved 200°C i ca. 15 minutter.