1 stort græskar eller 2 hokaido (fx 'Rouge vif d`Etampes' og 'Queensland Blue')
3 løg
Olie
1-2 spsk karrypasta
Limeblade
Citrongræs
5-6 spsk nam pla (fiskesauce)
3-4 spsk friskrevet ingefær
4-5 cm. galangarod skåret i skiver
2-3 ds kokosmælk
½ blok kokoscreme
1 l grønsagsfond/bouillon
Smag til med honning
Græskarret bages i ovnen 30-70 minutter alt efter størrelse, hvorefter skrællen pilles af, kernerne fjernes og kødet skæres i tern.
Løg skæres i tern og sauteres i olie til de er klare og gennemsigtige.
Derefter tilsættes en håndfuld limeblade og 3 stk citrongræs skåret i store stykker. Nam pla kommes i sammen med ingefær, galangalrod og græskar, det hele steges godt igennem hvorefter kokosmælk, kokoscreme og fond tilsættes.
Hele molevitten koges i ca. 15 minutter hvorefter citrongræs og limeblade fjernes.
Suppen blendes til den er helt jævn hvorefter limeblade og citrongræs tilsættes igen.
Smag evt. suppen til med lidt honning efter behov.
I den færdige suppe kan dryppes Yoghurt dryp, Poppede vilde ris og ristede græskarkerner. ( Se opskrifter)