Velsmagende græskarsuppe med resterne efter græskarmændene.
1 hokkaido græskar
2 løg
2 stk rød peber
3 fed hvidløg
1 frisk chili
1 liter vand el. grøntssagsbouillon
Olivenolie
Topping:
Cremefraiche
Daggammelt brød
Hvidløg
Olivenolie
Græskarsuppe:
Skræl græskarret, fjern kernerne fra midten og skær kødet i ca. 3cm store tern.
Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olie og salt.
Bag dem i ovnen ved 200ºC til de er møre (ca 40 min. )
Vend græskarterningerne undervejs for at undgå at de brænder på, ellers vil suppen få sorte pletter.
I mens græskarret bages, hakkes løg og peberfrugt.
De sauteres dernæst med hvidløg og chili i olivenolie i en stor gryde.
Når græskarret er mørt blandes det hele i gryden og svitser videre et par minutter.
Tilsæt vand og lad suppen koge op i 5-10 min.
Dernæst blendes det hele.
Hvis suppen er for tyk tilsættes yderligere vand.
Smag til med salt og peber.
Servér med en klat cremefraiche og croutoner
Retten skal være efterårsstærk i smagen - og så får man fuld udbytte af kontrasten med den kolde, milde cremefraiche.
Topping:
Gnid det tørre brød med hvidløg.
Skær det dernæst i tern og rist på panden i olivenolie til de er sprøde og brune.
Drys med salt.