Logo

Vintersuppe 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Suppen:
1 høne eller landkylling
2 liter bouillon
1 løg
2 porrer
1 persillerod
2 gulerødder
½ sellerirod
1 håndfuld løvstikkeblade
salt, peber
 
Tilbehør:
Melboller
Kødboller
½ kg frosne suppeurter
 
Kom hønen i en suppegryde med vand og bring gryden i kog.
Skum suppen.
Grønsagerne renses og kommes hele i suppegryden sammen med
løvstikkebladene, men først når suppen er skummet af.
Lad suppen simre ved svag varme i 2-3 timer.
Tag kødet op på et fad, når det er færdigkogt.
Hønen er kogt, når der ikke længere siver rød saft, hvid man med en gaffel stikker i kødet ved brystet og låret.
Smag suppen til med salt og peber og tilsættes suppeurter, som koges 10-15 min. herefter tilsættes kød og melboller.
 
Tips: grønsagerne kan tages op efter ca. ½ times kogning, skæres i
passende stykker og anvendes istedet for de frosne suppeurter.
Hønen kan anvendes til høns i asparges, høns i peberrod eller lignende dagen efter, eller den kan fryses til senere brug. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.738 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her