spsk. solsikkeolie
1 tsk reven frisk ingefær
1 tsk stødt muskatnød
½ tsk stødt koriander
1 lille hakket løg
1 gulerod hakket
1 kartoffel hakket
2-3 stilke blegselleri
700-900 g græskarkød
3–4 ½ dl lys grønsagsbouillon
Salt og peber
Citronsaft
Evt. cremefraiche
Udhul græskarret, brug evt. en is-ske.
Stik ikke hul i bunden eller siderne!
Det skal bruges som suppeterrin.
Varm olien op, og steg ingefær, muskat og koriander ved jævn varme i 4-5 minutter.
Tilsæt de hakkede grønsager og damp dem under låg ved svag varm, eller indtil græskarkødet er på nippet til at smelte.
Tilsæt 3 dl bouillon, smag til med salt, peber og citronsaft og rør godt rundt.
Bring suppen i kog, og lad den simre i 20 minutter.
Blend den med stavblender, og tilsæt mere bouillon hvis suppen er for tyk.
Hæld suppen tilbage i græskarret.
Server med cremefraiche og godt brød til.