Char Sui er det kinesiske navn for de ikke særligt anerkendte "Røde svinekødsruller" som man ofte render ind i på de kinesiske restauranter rundt omkring i verden. Her er de skåret i tynde skiver, rullet i salatblade sammen med sprøde forårsløg og agurkestrimler. Du kan servere denne ret som en hovedret, men den vil også fungere fint som mellemret til 6 personer.
Til 4 personer
2 x 450 g svinekødsfileter
5 cm frisk ingefær, skrællet
1 stor fed hvidløg, knust
2 spsk Hoisinsauce
2 spsk mørk sojasauce
2 spsk lyst mørk farin
1 tsk femkrydderipulver
2 spsk solsikkeolie
4-6 dråber rød farve
2 spsk klar honning
Servering:
½ agurk
6 forårsløg, uden rod
1 stort iceberg salathoved, i blade
12 spsk kinesisk blommesauce
Fjern eventuelle sener eller fedt fra kødet.
Riv ingefæren fint og pres saften ud på en tallerken (den må ikke være af metal).
Bland saften med resten af ingredienserne til marinaden.
Læg svinefileterne i blandingen og vend dem, indtil de er godt dækket.
Dæk dem til og lad kødet hvile i 2 timer.
Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en tsk
Skær den derefter i tynde strimler på cirka 7,5 cm i længden.
Halver forårsløgene og skær dem derefter over på tværs i meget tynde strimler.
Arranger grønsagerne hver for sig på hver tallerken sammen med salatbladene og en lille skål med blommesaucen.
Grill fileterne over mellemvarme kul i cirka 20 minutter, idet du en gang i mellem vender dem og pensler med resten af marinaden, indtil saften er klar, når du stikker i kødet.
Læg kødet på et skærebræt, skær det i meget tynde skiver og fordel det derefter oven på grønsagerne på serveringstallerknerne.
Forklar gæsterne, at de skal tage et salatblad og lægge lidt agurkestrimler samt lidt forårsløg og en skive kød midt på sammen med lidt blommesauce og derefter folde salatbladet rundt om det hele, inden de putter det i munden!