Logo

Spekpannekoeken Pandekager med bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spekpannekoeken, på hollandsk baconpandekager, er et twist på en traditionel pandekager. Pandekagerne serveres gerne varme med mørk sirup.

 

150 g hvedemel
100 g boghvedemel
2 små æg
4 dl lunken mælk
10 g gær
1 knsp. salt
100 g stribet flæsk
baconfedt eller fedt bacon
 
Opløs gæren i lidt lunken mælk, og rør det godt rundt.
Kom hvedemel og boghvedemel i en skål, lav en fordybning i midten, og kom æggene og gæren deri.
Lav en dej ved at røre fra midten og udefter, og tilsæt mælken lidt efter lidt.
Når dejen er jævn og smidig sættes den til hævning under et fugtigt klæde på et varmt sted i 45 minutter.
Først da tilsættes salt.
Gnid en pande med baconfedt eller fedt bacon, læg nogle få stykker stribet flæsk i panden, steg dem nogle få minutter, og hæld så dejen ud over hele panden, ryst panden så dejen ikke brænder på.
Når den er bagt på den ene side vendes pandekagen og bages færdig på den anden side.
Server pandekagerne varme med mørk sirup til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her