200 gram mandler
5 æg
200 gram sukker
200 gram smør
200 gram mørkt chokolade grofthakket
3 spsk solbærsyltetøj
smør og hvedemel til formen
Solbærsauce af:
1 dl creme de Classis
15 gram sukker
3 æggeblommer
2 dl cremefraiche 38% eller piskefløde
Forvarm ovnen til 150ºC.
Skold, smut og hak mandlerne.
Resultatet skal være som groft hvedemel.
Pisk fire æggeblommer og et helt æg hvide med sukker.
Gem de fire æggehvider til senere.
Smelt smør og chokolade sammen i vandbad.
Afkøl det lidt og bland det i æggemassen.
Tilsæt mandelmelet og vend solbærsyltetøjet i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem hurtigt, men forsigtigt i.
Hæld straks massen i en smurt, melet springform og bag kagen i 50 minutter.
Solbærsauce:
Bring Creme de Cassis og sukker i kog i en lille gryde.
Hæld den varme lage i æggeblommerne under kraftig piskning.
Bliv ved med at piske til cremen er kold.
Bland derefter denne creme med cremefraiche eller fløde pisket til skum.