#
100 g mørk chokolade
100 g smør
50 g hvedemel
150 g sukker
4 æg
smør og sukker til formen
Råcreme:
2 æggeblommer
50 g sukker
2 dl piskefløde
evt. 1 stang vanilje
*
Chokoladen brækkes i mindre stykker og kommes i en skål sammen med smørret.
Skålen stilles over varmt vand, til chokoladen og smørret er smeltet.
Tag skålen op.
Sukker og hvedemel sigtes i skålen og røres ind i blandingen.
Til sidst røres æggene i - De bør have stuetemperatur
(hvis de kommer lige fra køleskabet, vil de afkøle massen, der dermed bliver svær at røre jævn).
En springform eller tærteform smøres og drysses med sukker.
Chokolademassen fordeles heri, og kagen bages ved 175ºC i ca ½ time.
Råcreme:
Æggeblommer og sukker piskes grundigt, eventuelt med kornene fra vaniljestangen.
Fløden piskes til let skum og vendes i æggene til en luftig, tyktflydende råcreme.
Server kagen ved stuetemperatur med den iskolde råcreme til.