300 g fersk laks eller 180 g laksefilet
2 avocadoer
4 dl fiskebouillon
¾ dl (halv)tør hvidvin
Marinade:
Saften fra 2 citroner
1 fed hvidløg
½ dl cremefraiche (18%)
1 dl stenbiderrogn (evt fra glas)
Skær laksekødet i fine strimler og vend det i en marinade af knust hvidløg og citronsaft.
Lad kødet trække i marinaden mindst 4 timer på et svalt sted, gerne natten over.
Varm fiskebouillonen op og hold den varm.
Del avocadoerne på langs og tag stenen ud.
Dryp snitfladen med citron, så mørkner den ikke.
Tag frugtkødet ud med en ske og mos det gennem en sigte eller i en blender, tilsæt evt. lidt af fiskebouillonen.
Bland avocadomos, hvidvin, et par spsk af marinaden og fiskebouillonen i en gryde og varm suppen op til lige under kogepunktet, pisk den luftig.
Server suppen straks i varme tallerkener eller i bouillonkopper.
Kom laksestrimler, stenbiderrogn og 1 spsk cremefraiche i hver portion og servér straks.
Tips: Spis flûtes til. Fiskebouillonen kan koges på lakseben og urter (gulerod og løg), koges 15 min i vand (evt. delvis hvidvin) si derefter suppen fra og lad den koge lidt ned for god varme uden låg.