Kokosmælk har et højt indhold af olie og sukker, hvilket
giver den cremede smag og gør at det passer perfekt med stærke asiatiske køkken
Servering til 4 personer. 30 min.
# Ingredienser
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 spsk ingefær
4.5 dl hønsebouillon
1 bundt forårsløg
½ bundt koriander
2.5 dl kokosmælk
lidt chili evt.
350 g kyllingebrystfilet
½ lime, saften
2 spsk fiskesauce
lidt grøn karrypasta
300 g jasminris
*
Sådan gør du:
1. Skær gulerødderne i tynde strimler og forårsløgene i
tynde ringe.
Hak hvidløget fint, og pluk korianderen i blade.
2. Skær kyllingen i strimler på et rent skærebræt.
3. Bring bouillonen til kogepunktet.
Tilsæt ingefær, hvidløg, karrypasta og kyllingefilet, og kog
suppen i 8-10 min.
4. Tilsæt gulerødder, forårsløg og kokosmælk, og kog i
yderligere 5 min., til grønsagerne er møre og suppen let cremet.
5. Krydr kokossuppen med fiskesauce, limesaft og evt. chili.
6. Anret suppen med koriander på toppen, og spis den sammen
med en stor skål kogte jasminris.
Energi: 540 Kj. Fedt 29 %. Kulhydrat 50 %. Protein 21 %