2 kg store kartofler
½ kg løg
4-5 grene timian eller 1 tsk tørret
4 porrer
salt og peber
smør eller olie
Løgene skrælles, snittes og brunes i 5-10 min. ved jævn varme.
Det grønne af porrerne snittes fint og kommes ned til løgene sammen med timian. Kartoflerne skrælles og skæres i små stykker og blandes godt sammen med løg og porrer.
Smag til med salt og peber, og dæk op med tre gange så meget vand.
Lad gryden simre i 40-45 min.
Sørg for at bruge en stor gryde, så grønsagerne har plads til at svømme rundt. Suppen kan nu evt. jævnes lidt ved at blende en smule af grønsagerne og komme dem tilbage i gryden.
De sidste 10 min. kommes de sidste porrer, der er skåret i smalle ringe, op i suppen.
En anden variation er at tage en stok grønkål, skyl, rib og pluk den fint, før den kommes i suppen til sidst sammen med porrerne.
Her smager det også godt med lidt reven peberrod i.
Kartoffelsuppen er også velegnet til et godt drys frossen spinat, og endelig kan den krydres med lidt stødt kanel.
Server evt. kartoffelsuppen sammen med stegte ben.