Hvis man vil gøre lidt mere ud af det, kan man udbløde 20 g tørrede Karl Johan svampe, snitte dem fint og lade dem koge med et kort øjeblik. Lige til 5 kokkehuer!
Til 4 personer
750 g melede kartofler
2 løg
1 porre
2 gulerødder
100 g bacon
1 spsk smør
1 ½ l kød bouillon
1 laurbærblad, merian, (tørt: ½ tsk, frisk: lidt mere)
salt, friskkværnet peber
frisk reven muskatnød
Skæl kartoflerne, skær dem i små terninger.
Pil løgene, hak dem fint.
Skær porren op på langs, skyl den grundigt og snit den meget fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i terninger.
Også baconen skæres i terninger.
Smelt smørret ved middel varme i suppegryden.
Steg spæk og løg klare i gryden.
Rør grønsagerne i små portioner og steg dem kort.
Hæld bouillon ved, tilsæt laurbærblad, tørret merian, salt og peber.
Lad det småkoge under låg i 30 minutter.
Mos den færdige suppe lidt i gryden.
Smag til med salt, peber, muskat og drys evt. med frisk merian.
Server fx med små pølser og brød
Kj pr. portion: 1400