En let, hurtig og smuk pasta ret har du her. Den består af
to forskellige slags pasta, som smages til med hvidløg og chili. Hurtig mad • Hvidløg sænker indholdet af fedtstof i blodet.
Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pasta med hvidløg
250 g lys båndpasta
250 g grøn båndpasta
salt
1 rød chilifrugt
1 bundt persille
4 fed hvidløg
2 spsk olie
1 spsk smør eller margarine
* Fremgangsmåde:
1 Bring rigeligt med letsaltet vand i kog i en stor gryde.
Læg de to slags pasta i og kog efter pakkens anvisninger.
2 Del chilifrugten på langs og fjern kerner og stilk.
Skyl chilifrugten i koldt vand og hak den fint.
3 Tag persillebladene af stilkene og hak dem groft.
Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
4 Opvarm olie og fedtstof i en gryde.
Tilsæt hvidløg, chilifrugt og persille.
Steg ved svag varme under omrøring, 3-4 min. Krydr med salt.
5 Lad pastaen dryppe af og bland den med hvidløgsolien.
Bland godt.
Hæld pastaen i en opvarmet skål og server med en grøn salat
og brød.
Tips & råd
Sørg for at de to pastatyper bliver færdige samtidig.
Hvis de ikke er af samme type, må du lægge den ene slags i
senere, så kogetiden passer.
Når du steger hvidløgene, så skal du passe på at det ikke
bliver for varmt.
Hvis hvidløget bliver brunt smager det bittert.
VARIATION
Hvis du ikke vil have hvidløgsolien så stærk, kan du
erstatte chilifrugten med et nip friskkværnet sort peber. Persillen kan
erstattes med basilikum eller salvie.
PR. PORTION: Energi: Kcal 443 = kJ 1860
Kulhydrat 74 g Protein 12 g Fedt 11 g (22%) Fibre 2 g