Denne ret har krydret smag af både salami og gorgonzola. At
den også er let at lave gør ikke sagen ringere.
• Rød peberfrugt er en rigtig vitaminbombe. • Salami
indeholder både jern og A-vitamin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30-40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Salami- og oste pasta:
250 g tagliatelle
2 løg
1 rød peberfrugt
1 squash
150 g salami
150 g gorgonzolaost
1 tsk smør eller margarine
1 fed hvidløg
1 glas (450 g) salsa
eller lav din egen salsa (se Tips & råd)
½-1 tsk salt
¼ tsk friskkværnet peber
1 tsk olie til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Kog pastaen til den er knapt færdig. Se anvisningerne på
pakningen.
2 Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Skyl peberfrugten og fjern kerner og mellemvægge. Striml den
fint.
Skyl squashen og skær den i stave.
Striml pølsen. Tern osten.
3 Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg løgene blanke.
Tilsæt peberfrugt, squash og presset hvidløg.
Lad det stege sammen i nogle min.
4 Tilsæt salsaen (se Tips & råd) og lad det simre
yderligere et par min.
Smag til med salt og peber.
5 Bland den nykogte pasta med salami og ost.
Smør et ovnfast fad med olie, læg blandingen i og hæld
salsasaucen over.
Dæk med låg eller folie.
6 Gratiner midt i ovnen i ca. 20 min. Server straks.
Tips & råd
Lov din egen salsa: skold, flå og tern 8 fuldmodne tomater.
Pil og hak 4 skalotteløg og 4 fed hvidløg.
Smelt 1 spsk smør eller margarine på en stor stegepande
eller i en gryde.
Brun først hvidløgene, tilsæt skalotteløgene efter ca. 2
min. og steg dem gyldne.
Skær 6 pimientofyldte grønne oliven i skiver.
Skyl, udkern og finhak 12 grøn peberfrugt og 12 rød
peberfrugt.
Tilsæt tomater, oliven og peberfrugt, samt 1 spsk kapers.
Smag til med ½ tsk salt og ¼ tsk sort peber.
Hæld 2 spsk olie på og lad det hele koge sammen til en
cremet sauce.
PR. PORTION: Energi: Kcal 573 = kJ 2397
Kulhydrat 59 g Protein 25 g Fedt 26 g (41 %) Fibre 3 g