8 mellemstore kartofler
Tomatsauce:
4 fed hvidløg
olivenolie
400 g tomater
2 laurbærblade
Fyld:
150 g løg
50 g mandler
1 dl rosiner
persille
Skrub kartoflerne helt rene og skær et låg af.
Udhul kartoflerne med en skarp kniv således, at der er ca. 1 cm skal
tilbage.
Sæt kartoflerne med lågene i kogende vand, læg lågene på gryden og lad kartoflerne forkoge i ca. 10 minutter.
Hak 2 fed hvidløg og svits dem i 2 spsk olie.
Hak tomaterne og kom dem i gryden.
Tilsæt laurbærbladene samt et drys salt peber og sukker.
Lad saucen simre under låg i ca. 10 minutter.
Hak løgene og de sidste 2 fed hvidløg til fyldet og svits dem i 2 spsk
olie.
Løgene må gerne blive gyldne.
Hak mandler og rosiner og svits dem i et par minutter.
Hak persillen, tilsæt den og bland fyldet godt sammen med lidt salt og
peber.
Afdryp kartoflerne og pres fyldet ned i de 8 kartofler.
Læg lågene på og sæt kartoflerne ned i tomatsaucen.
Lad de fyldte tomater simre i ca. 10 minutter i saucen.